Mag ik vliegen als ik kleurenblind ben?

Klasse 1: De Ishihara test (24 plaatjesversie) wordt als geslaagd beschouwd als de eerste 15 platen, gepresenteerd in een willekeurige volgorde, zonder fout worden geïdentificeerd. Lukt dat niet dan is aanvullend onderzoek vereist, zoals CAD test. Deze test moet dan binnen de norm zijn, om kleurveilig beoordeeld te worden.

Klasse 2: De Ishihara test (24 plaatjesversie) wordt als geslaagd beschouwd als de eerste 15 platen, gepresenteerd in een willekeurige volgorde, zonder fout worden geïdentificeerd. Lukt dat niet dan is aanvullend onderzoek vereist, zoals CAD test. Deze test moet dan binnen de norm zijn, om kleurveilig beoordeeld te worden. Zo niet, dan volgt goedkeuring met restrictie: VCL Valid by day only

LAPL kandidaten voor een nachtklassering moeten 9 van de eerste 15 platen van de 24-plaats-editie van Ishihara pseudoisochromatische platen correct identificeren of kleurveilig zijn.

Cabin Crew moet 9 van de eerste 15 platen van de 24-platen editie van Ishihara pseudoisochromatische platen correct te identificeren.

Start typing and press Enter to search