Vliegmedische keuringen

Gekwalificeerd Aeromedical Examiner

Luchtvaartgeneeskunde

Medische keuring piloot

Het certificaat voor een medische keuring piloot klasse 1 en 2 behaalt u bij een gespecialiseerd vliegmedisch centrum als Sky Medical Center. Wij hebben een team met gekwalificeerde Aeromedical Examiners (AME). Zodoende kunnen wij zowel beroepspiloten als recreatieve vliegers en luchtvaartpersoneel medisch keuren. Onze deskundigen zijn medisch specialisten met een passie voor de luchtvaart. Als piloot kunt u bij ons onder meer een medische keuring klasse 1 en 2 ondergaan.

Medische keuring piloot klasse 1 op Eindhoven Airport

In ons medisch centrum op Eindhoven Airport worden dagelijks diverse vliegers en piloten gekeurd. De klasse 1 piloot medische keuring is bedoeld voor beroepsvliegers CPL(A) en verkeersvliegers ATPL (A). Het keuren begint altijd met een duidelijke uitleg, het invullen van het aanvraagformulier en het beantwoorden van enkele vragen over uw gezondheid. Vervolgens wordt u uitgebreid gekeurd. De klasse 1 piloot medische keuring bestaat onder andere uit een gewicht- en lengtebepaling, een bloeddrukmeting, een algemeen lichamelijk onderzoek, een hemoglobinemeting en een visusonderzoek. Op basis van uw medische verleden en uw leeftijd zijn er eventueel aanvullende onderzoeken als ECG, audiometrie  of tonometrie noodzakelijk.

Certificaat voor medische keuring klasse 2

Bent u een commercieel bestuurder van een luchtballon (BPL), een commercieel zweefvlieger (SPL) of een privévlieger (PPL)? Dan dient u te beschikken over een certificaat van de medische keuring klasse 2. Ook voor het behalen van dit certificaat dient u medisch goedgekeurd te worden. Het onderzoek van de medische keuring klasse 2 gaat nagenoeg hetzelfde in zijn werk als de keuring voor een klasse 1 certificaat, hoewel de eisen milder zijn.

Meer informatie?

Een piloot die voor de medische keuring slaagt, loopt nog dezelfde dag de deur uit met een Medische Verklaring klasse 1 of 2. Wilt u meer weten over onze vliegmedische keuringen? Of wilt u een afspraak maken bij Sky Medical Center? Vul dan een online aanvraagformulier in of neem via +31 (0)40 235 0103 telefonisch contact met ons op.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Direct een afspraak maken voor uw keuring?

Heeft u haast? Bel ons voor de beschikbaarheid!

Overzicht van al onze scherpe prijzen nodig?

Start typing and press Enter to search