Medische keuring piloot Het Medical voor een medische keuring piloot klasse 1 en 2 behaalt u bij een gespecialiseerd vliegmedisch centrum als Sky Medical Center. Wij zijn een gekwalificeerd Aeromedical Center. Zodoende kunnen wij zowel beroepspiloten als recreatieve vliegers en ander luchtvaartpersoneel medisch keuren. Ons team van deskundigen bestaat uit medisch specialisten met een passie voor de luchtvaart. Als piloot kunt u bij ons onder meer een medische keuring klasse 1 en 2 ondergaan. Direct uw keuring aanvragen

Medische keuring piloot klasse 1 op Eindhoven Airport

In ons medisch centrum op Eindhoven Airport worden dagelijks diverse piloten en in toenemende mate Cabin Crew gekeurd. De klasse 1 piloot medische keuring is bedoeld voor beroepsvliegers CPL(A), MPL(A) en verkeersvliegers ATPL (A). Het keuren begint altijd met een duidelijke uitleg, het invullen van een aanvraagformulier en het beantwoorden van enkele vragen over uw gezondheid. Vervolgens wordt u uitgebreid gekeurd. De klasse 1 piloot medische keuring bestaat onder andere uit een gewicht- en lengtebepaling, een bloeddrukmeting, een algemeen lichamelijk onderzoek, bloedtesten en een visusonderzoek. Op basis van uw medische verleden en uw leeftijd zijn er aanvullende onderzoeken als ECG en Audiometrie noodzakelijk.

Certificaat voor medische keuring klasse 2

Bent u een commercieel bestuurder van een luchtballon (BPL), een zweefvlieger die buiten Europa vliegt (SPL) of een privévlieger (PPL)? Dan dient u te beschikken over een certificaat van de medische keuring klasse 2. Ook voor het behalen van dit certificaat dient u medisch goedgekeurd te worden. Het onderzoek van de medische keuring klasse 2 gaat nagenoeg hetzelfde in zijn werk als de keuring voor een klasse 1 certificaat.

Meer informatie?

Als een piloot zijn medische testen binnen de gestelde limieten zijn, wordt u goedgekeurd en loopt u bij ons direct naar buiten met een Medische Verklaring klasse 1 of 2. Wilt u meer weten over onze vliegmedische keuringen? Of wilt u een afspraak maken bij Sky Medical Center? Vul dan een online aanvraagformulier in of neem via +31 (0)40 235 0103 telefonisch contact met ons op. Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Aanvraagformulier Bel +31 (0)40 235 0103 Alle Tarieven.