Voor een professionele zweefvliegkeuring moet u bij Sky Medical Center zijn. Als gekwalificeerd Aeromedical Center (AeMC) zijn wij u graag van dienst als u een vliegmedische keuring moet ondergaan. Het team van Sky Medical Center is werkzaam vanuit Eindhoven Airport. Naast een zweefvliegkeuring kunt u bij ons ook terecht voor andere keuringen, zoals een FAA keuring.

Zweefvliegkeuring volgens Europese eisen

Zowel beroepspiloten als recreatieve piloten moeten gekeurd worden voordat ze zelfstandig een vliegtuig, zweefvliegtuig of drone mogen besturen. De zweefvliegkeuring en alle andere keuringen voeren wij uit volgens de eisen die op Europees niveau wettelijk zijn vastgelegd. De zogenaamde EU-EASA regelgeving. Het doel van een keuring is vaststellen of uw gezondheid mogelijk een risico vormt voor de vliegveiligheid. Bent u nog in het bezit van een KNVvL medische verklaring? Dan blijft deze uiterlijk tot 8 april 2020 geldig. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zich door Sky Medical Center nu al te laten keuren voor een EASA LAPL medische verklaring. Tot 40-jarige leeftijd is deze keuring 5 jaar geldig en vanaf 40-jarige leeftijd heeft de EASA LAPL medical een geldigheidsduur van 2 jaar.

10% Korting voor vliegclubleden!

10% korting op alle Vliegmedische keuringen voor alle leden van ZES, EACM, VEzc, ZVC Volkel, GLC Illustrious, EZAC, WBAC, NijAC, Midden Zeeland en ACN.